EVROPEA
за нас    |    мисия      | за контакти      | форум   
Принципите за инвестиране в недвижими имоти

Тук се налага да изведем незабавно няколко от принципите на инвестирането в недвижимо имущество:
Стратегия при закупуване на недвижим имот
Тези три принципа са основатана търговията на недвижими имоти. Тя се нарича "Петте стъпки на оценка на имота".

Петте стъпки за оценка на един недвижим имот

Ето ги и тях накратко:
1.Проверете приходите от имота.
2.Проверете разходите.
З.Определете чистите оперативни приходи.
4.Намерете капитализацията и цената.
5.Пресметнете колко ще давате за изплащане на заема и каква ще бъде печалбата.
За какво ще послужат "Петте стъпки на оценка на имота"?
Използвайте тези пет стъпки, за да добиете представа какъв ще бъде първоначално притокът на пари и да определя каква цена ще предложите вие. За тази цел при анализа гледайте всичко, свързано с разходите, включително изплащането на заема за покупката, и всичко, свързано с приходите. Накрая получаваме солидна картина за имота и сме в позиция да направим своето предложение.
Ще осъзнаете важността на този процес, когато мислите за него по следния начин. Бихте ли вложили парите си в кооперативен фонд, без да се поинтересувате от осъществените от него печалби досега? Бихте ли купили застраховка, без да се поинтересувате какъв лихвен процент предлага застрахователната компания? Вероятно не. При инвестирането в недвижимо имущество вьзвръщаемостта, наричана също "кеш върху кеш", е чистият приход на пари като процент от първоначално платената сума, съветва Кен Макелрой, в книгата си" АБВ на инвестирането в недвижими имоти", на издателство "Анхира".
Да речем, че сте платили първоначална сума от 100 000 $ за даден имот и той ви носи 1 000 $ месечно. Вашата вьзвръщаемост е 12% годишно. Не е зле. Но ако същият имот носи 500 $ месечно, 6% годишна възвръщаемост може да не ви се стори достатъчно добра.
Петте стъпки на оценка на имота ще ни доставят информацията, която ни е нужна, за да дадем червена или зелена светлина на инвестирането в конкретния недвижим имот.
Проверете приходите от имота
Дори ако продавачът разкрие настоящите приходи от имот за даване под наем, независимо дали в устна форма или във вид на документ, проверете го. Приходите от имота са първият и може би най-важният фактор, когато става дума за инвестиране в недвижимо имущество. За разлика от заема за покупката на жилище, който банката осигурява с вашите собствени активи, заемите, давани за инвестиране в недвижимо имущество, най-често се осигуряват от потенциала за печалба на самия имот. Ако не проверите приходите още в самото начало, ще трябва да го направите по-късно, заради банката, следователно най-добре е да го направите още сега. И тази променлива величина ще ви каже дали изобщо си заслужава да си губите по-нататък времето с този имот.
Видове приходи от един недвижим имот
Когато става дума за недвижимо имущество, трябва да се вземат предвид три типа приходи: действителен приход, действителен потенциален приход и бъдещ потенциален приход.
Вече имате изградена стратегия за действие при закупуване на един  недвижим имот.
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени
2007-2009 All rights reserved
начало

Как да купя недвижим имот

Принципи на инвестиране в недвижим имот

Изготвяне на споразумение за покупка на недвижим имот

Продажба на недвижим имотБанки